2013. június 19-23. - Kecskeméten megrendezik a 11. Animációs Filmfesztivált (KAFF)



2013. június 19-23. - Kecskeméten megrendezik a 11. Animációs Filmfesztivált (KAFF), és ezzel párhuzamosan nyolcadszor kerül sor a 8. Európai Animációs Játékfilmfesztiválra.

Idén a szemle mottója, "Animáció határok nélkül", amely a magyar és az európai újdonságok vetítése mellett arra is vállalkozik, hogy betekintést nyújtson az ázsiai animációs művészetbe.

A nemzetközileg is elismert kétévente megrendezett szakmai szemlén minden évben a jelentős magyarországi gyökerekkel rendelkező műfaj művészei és legújabb alkotásai mutatkoznak be. Idén a versenybe 174 nevezett alkotásból 23 egyedi rövidfilmet, 19 tévésorozat-epizódot, 12 videoklipet, 50 alkalmazott animációt és 41 diákfilmet válogattak be. Az alkotásokat öttagú nemzetközi zsűri bírálja el. A professzionális alkotók művei mellett immár harmadik alkalommal látja vendégül az amatőr alkotók munkáit is a Szabad Animációs Filmkészítők (SZAF) számára meghirdetett programban.

A fesztivál magyar versenyprogramjával párhuzamosan zajlik az európai animációs játékfilmek verseny, amelyen nyolc egész estés animációs filmet mutatnak be, és információs vetítés keretében további öt alkotást is láthat a közönség. A nemzetközi mezőnyben szerepel magyar alkotás is, Jankovics Marcell - Az ember tragédiája című alkotása.

A fesztiválon szabadtéri vetítéseket, retrospektív bemutatókat, kiállításokat és koncerteket is rendeznek. A alkotásokat a korábbi sikeres kezdeményezést folytatva idén is vetítik a környező településeken.

Plakátok a korábbi évekből:



KAFF - 2011


KAFF - 1985


KAFF - 2002


KAFF - 2011

2013. június 19-23. - Kecskeméten megrendezik a 11. Animációs Filmfesztivált (KAFF), és ezzel párhuzamosan nyolcadszor kerül sor a 8. Európai Animációs Játékfilmfesztiválra.

Üdvözlettel




Forrás: szöveg: MTVA, képek: KAFF.hu


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések