Hey- Mr!

A portálunk elsődleges célja hogy bemutassuk, talán még nem eléggé ismert művészek munkáit.
Mi azért dolgozunk és azért hoztuk létre az oldalt hogy a hozzánk csatlakozott művészek ismertebbek és sikeresebbek legyenek. Nem csodák teszünk és nem is arra vállalkoztunk.
Szeretnénk egy olyan közösséget kialakítani aki értékeli és szereti mindazt amit mi magyarok készítünk - legyen szó bármilyen alkotói folyamatról; éljünk a világ bármely pontján.
Változásokat szeretnénk elérni. Szeretnénk ha a művészeink és a kultúrát támogató tagjaink véleményt alkotnának, cserélnének, ismeretségeket kötnének egymással- hiszen mindannyian ugyanazért vagyunk itt: a magyar kultúra, értékeink ápolásáért.
Nagy öröm hogy ilyen sokan csatlakoztak hozzánk, amit ezúton is szeretnénk megköszönni!
A Magyar Művészeti és Kulturális Portál szeretné minden tagját megismertetni Lukács László textil-tervezővel és munkásságával!
Hey-Mr! Cipőkollekció
Lukács László első nagyszabású női-férfi cipő együttese. Mik azok a gondolatok, amik a legjobban a Hey-Mr!-t jellemzik?

Lukács László a Bécsi Iparművészeti Egyetemen tanul textil – design szakon, fő témája a régi tradicionális anyagok újraértelmezése az anyagon teljes körű megismertetése.
Melyek ezek a hagyomanyos anyagok, amik a kollekcióban láthatóak?
Saritol egészen a Karintiai népi vászon szövetekig, amiket precíz technikai úton teljesen felold és megsemmisít, majd ezen maradványok- ból egy új anyagot hoz létre mely így egy új arculatot mutat.
Fontos számomra a környezettudatosság, ezek az anyagok ne vesszenek el és hogy ezek, lábon hordva, mint cipő egy új utat járva, új történetetmeséljenek el.

De ezek a termékek nem csak környezetbarátok hanem szociális desing egyik minta termékei is.

Mit is jelent az, hogy szociális design?

Ez annyit tesz, hogy a termékek, amiket Önök látnak és felpróbálnak, nem csak a tervező támogatja, hanem azok a kicsi manufaktúrák is, amik a textilipart anno Magyarországon jellemezték.

Lukács László együtt dolgozik több kisebb szombathelyi manufaktúrával, ezzel is azokat a tradicionális szakmákat akarja támogatni, megőrizni és új ötletekkel a 21. században nekik helyet találni és bemutatni.
A Hey-Mr! Minden alakomra hordható, ha valaki meg szeretné mutatni az egyéniséget és azt, hogy mennyire merészen és bátran tudja kimutatni tudatos érdeklődését az igazi design élvezetéhez.

Formavilágában ezek a cipők nagyon minimálisak, de anyagaiban a legextrémebb kombinációik egy szolid eleganciával.
Éppen emiatt minden alkalomra, koncertektől egészen kiállítás megnyitókig minden rendezvé-
nyen viselhetők.

Az együttes teljesen unisex, hölgyek és urak számra is hordhatók.

A Hey-Mr! Környezettudatos kombinációja az eleganciának, minőségnek és őrült ötleteknek!

















Üdvözlettel





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések