Életvitel

ÉLETVITEL 




Ünnepi Tippek



Közelednek az évvégi ünnepek összes szépségükkel és a megnövekedett stresszhelyzettel együtt. Finomabbnál finomabb ételek készülnek amik aztán  szűkebb ruhákat és fölösleges zsírpárnácskákat eredményeznek. Majd jönnek az újévi nagy fogadalmak amik többnyire a pezsgőmámorral együtt elillannak. Néhány tippet javaslok erre a szép időszakra.



1. Ajándékötletek. Barátnőmnél láttam tavaly ilyenkor a hűtőszekrény oldalán egy nagyméretű papírt, amin annyi oszlop volt ahányan vannak a családban. Oszlopok tetején a nevek. Mindenki felírta a saját kívánságlistáját, jó hosszút, hogy lehessen belőle válogatni a család többi tagjának.. Ezáltal kevesebb a stressz, mert leveszik a vállunkról a kinek mit ajándékozzunk kérdést. A meglepetés megmarad, mert hogy  kitől mi lesz az ajándék az csak a fa alatt derül ki:)


Másik tipp, ajándékutalványok oda amiről tudjátok hogy szereti a másik. Pl wellness utalványok, vagy családon beváltható utalványok:) Pl házimunkautalvány. Beváltható 3 alkalommal  1 mosogatás,  1 vacsorakészítés, 1 takarítás stb.  De lehet pl egy közös családi mozi, vagy egy mesekönyv esténként Apától felolvasva. Higgyétek el ezek sokszor jobbak, személyesebbek a drágább ajándékoknál.


2. Mi legyen az ünnepi menü? Másik listát javaslok a hűtő oldalára, ki mit szeretne enni. Így mindenki kívánságából kerülhet az ünnepi menübe, főleg ha az illető saját maga készíti el a többieknek is. Így mindenki csak egy dolgot süt vagy főz, mégis van többféle finomság. Jó móka bevonni a gyerekeket, felnőtteket egyaránt. Kerüljenek saláták, gyümölcsös sótemények is az asztalra. 

3. Maradjunk fittek az ünnepek alatt és után is.Figyeljetek oda a napi 4-5 étkezésre ilyenkor is. Lehetőleg kora esti időpontra tegyétek a vacsorákat.
Előtte kb. 20 perccel igyatok meg egy nagy pohár vizet, javaslok hozzá zabrost és gyógynövényekből álló emésztést serkentő táplálékkiegészítőt is. Gyakorlati tapasztalat:)
Alaposan rágjátok meg az ételt és vacsi után iktassatok be egy beszélgetős családi sétát.




4. Ünnepi italok.? Lehetőség szerint frissen facsart gyümölcsleveket, finom teákat fogyasszatok a szénsavas vagy dobozos üdítők helyett. 


Az alkoholos italok közül inkább a mértékkel fogyasztott minőségi borokat javaslom.




5. Az új év egyben új kezdetet is jelent sokak számára. Sokkal célravezetőbb, ha ilyenkor reálisan átgondoljuk a jelenlegi szokásainkat és teljesíthető változásokat tűzünk ki magunk elé. Így  könnyebb a testsúlyunkat is kontroll alatt tartani. Pl a többet fogok mozogni helyett valami hasonlóan konkrét dolgot fogalmazz meg mint” heti 3 alkalommal fél órát gyors tempóban gyaloglok a parkban lépésszámlálóval...

Stresszben kevesebb, Egészségben és Szeretetben Gazdagabb, Ünnepeket kívánok!  Minden szép álmotok váljon valóra!

Böcskey Csilla Wellness coach, Holisztikus terapeuta és csontkovács. Havonta jelennek meg cikkei különböző magazinokban.

További információért írjatok e-mailt ide: bocskeycsilla@gmail.com vagy keressétek a Facebook-on.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések