Életvitel

RÁZD MAGAD FORMÁBA





Itt a tavasz, újraéled a természet, virágba borulnak a fák,  és lekerülnek a kabátok, vastag pulóverek. Sokan ilyenkor döbbennek rá, hogy náluk is “összementek a mosásban” a tavaly még kedvenc ruhadarabok.

Újabbnál újabb, tuti és még annál is tutibb fogyási tippek, receptek és trükkök keringenek kézről-kézre, vagy az újkor nagy vívmányát kihasználva különböző közösségi oldalakon.
Melyik a legjobb? Hogyan válaszd ki magadnak a legmegfelelőbbet?
Néhány dolgot elöljáróban. Az, hogy a szomszédasszonyod, a barátnőd, vagy az anyósod valamelyik módszerrel lefogyott 3 hét alatt például 7 kg-t, az nem jelenti azt, hogy neked is  ugyanannyi idő alatt ugyanúgy sikerül. Ahány ember annyiféle fogyás.
Mire figyelj oda a választásnál? 

Találj valami motivációt ami megkönnyíti, hogy elérd a kitűzött célt.
Pl. nyaralásra, amit július közepére tervezel ledobsz 10 kg-t. Írd fel, tedd ki a hűtő ajtajára:)
Vágjatok bele többen egyszerre, mert a versenyszellem abban segít, hogy akkor is kitarts amikor egyébként feladnád. Pl Család együtt, párok együtt, barátok együtt, esetleg jelentkezz be egy fogyóprogram versenybe. 

Mint minden, a fogyás is  a fejben dől el. Ha folyton azt mondod, hogy még a víztől is hízol, vagy ha csak elmész  hűtőszekrény előtt már azzal megnehezíted a dolgod. Ehelyett mond inkább azt, hogy könnyen leadom a fölöseges 3 kg zsírt a hasamról. Egyébként elárulom, hogy nem a kg a fontos, hanem a zsír ami a testben van  -és mérhető is egyszerű testzsírmérő készülékekkel. Illetve fontos tudni, hogy az izom 1,6-szer nehezebb a zsírnál. 
Mértem már nagyon soványnak tűnő nagyon zsíros embert, mert az un. zsigeri zsír nagyon magas volt a szervezetében, és fordítva is. Ilyenkor meglepetten mondják, hogy “mitől? Nem is eszek zsírosan!” A legtöbben a rendszertelen étkezéstől, a kalóriadús ám tápanyagszegény gyorsételektől és a gyakorlatilag mozgásmentes életmódtól híznak, valamint a tápanyaghiányt jelző állandó nasiktól.

Érdemes olyan fogyási programot választani, amihez komplett tanácsadás is tartozik, mégpedig olyan személytől, aki számodra hiteles. Aki segít az életmódodnak, elvárásaidnak, ízlésednek megfelelő program összeállításában és nyomonköveti a változásokat is, közben megerősíti a motivációdat, biztat.
Olyan programot keress, ahol az elért eredmény akár egy életen át megtarthatő. Olyat, ami energiával és tápanyagokkal feltölt, miközben kalóriában szegény, így olyat, ami egészséget ad.

Sokan a fogyásnál csak a kalóriát csökkentik. Ezzel együtt csökken az értékes tápanyagok bevitele is. Az eredmény sajnos így csak átmeneti, mert a szervezet készlete kiürül és amint a fogyás befejeződik, újra elkezd raktározni. Felkészül a “szűkebb napokra”.
Ilyenkor megereszkedik, ráncosodik a bőr, hullik a haj, töredezik a köröm, fáradékonnyá válik a szervezet. 

Egyél napi 4-5 alkalommal, mindenképpen reggelizz! Igyál tiszta vizet 25 testsúlykg-ként 1 litert, fokozatosan kezdj el mozogni. Figyelj a fehérjebeviteledre, mert egyébként zsír helyett elsősorban izomból fogsz  fogyni, ami azért veszélyes mert pl, a szivünk is izomból van -ahogy sok más belső szervünk is.

Rázd magad formába például a Herbalife személyre és életmódra szabott programjaival. Miért jó? Kevés kalóriával megfelelő táplálékbevitel történik. A szervezet feltöltődik, megfiatalodik, miközben a föösleges zsír onnan megy le, ahol szükséges. Éhezés nélkül érheted el és tarthatod meg a kívánt testalkatot, akár úgy hogy naponta megeheted kedvenc ételeid is. Gyermekeknek is van megoldás:) Mozogni, sportolni pedig mindenképpen érdemes!

Aki nem hiszi járjon utána:) Jelentkezz be most tavaszi akciónk keretében egy állapotfelmérésre és egy kóstolóval egybekötött személyes tanácsadásra, vagy a pénzdíjas “Kihívás a kilóknak” című fogyási versenyünkre, ahol bármilyen módszerrel fogyhatsz  a csoport erejével és szakember támogatásával.

“5 HÉT ALATT 5 KG ZSÍRT FOGYTAM, MIKÖZBEN A BIOLÓGIAI KOROM 5 ÉVET FIATALODOTT”  Kondor Gábor A London Angels kézilabda csapat alapítója, és vezető edzője.

További információért, időpontért hívd a 078 49 051 573 számon Böcskey Csillát.





Kép forrása:http://www.penrithcity.nsw.gov.au/_templates/StandardTemplate.aspx?id=50136


Ne csak szavakkal támogasd a MagyART! Csatlakozz!








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések