A Magyar Művészeti és Kulturális Portál célja  az, hogy a magyar művészek számára megjelenést és egy kreatív, interaktív fórumot biztosítson.
Itt a blogunkban probáljuk bemutatni a hozzánk jelentkezett művészek munkáit.
A cél hogy tiszteljük a tradicióinkat, de egyúttal lehetőséget is adjunk az új és talán kevésbé ismert művészeik számára.
 
Kodály Zoltán szavaival élve:
 
 " Kultúra annyi, mint tanulás. megszerezni, színvonalon tartani nehéz, elveszíteni könnyű"
 
Mindig nagy örömmel tölt el ha olyan fiatal művészt tudunk bemutatni aki a magyar kultúrát, népművészetet ápolja, fordítja le a mai modern korra így tartva fent a folyamatosságot.
 
Mundrusz Anett  a Kékség című kollekciójával próbálja a kívülről jövő divat erős hatásától függetlenül őrizni a kékfestés hagyományos jellegét.
 
Szeretném minden kedves tagunk számára Mundrusz Anett-et bemutatni a saját szavaival.

 
Mundrusz Anett

2011-ben végeztem az Óbudai Egyetem könnyűipari karán, mint ruhatervező.
Évek óta érdeklődöm a népművészet iránt, ami komoly inspirációt jelent munkáim során. Egyetemi tanulmányaim a textilhez fűztek hozzá szorosabban, és a szakdolgozatom elkészítésekor alakult ki a mostani fő irányzatom és elfoglaltságom: a kékSég.
A kollekcióim tervezésekor elsősorban maga a kékfestő anyag és motívumkincse az,ami inspirál, abból indulok ki.

A kollekció címe a „kékSég”, mely szintén a kékfestőre utal.
A KékSéggel kimondottan a kékfestő anyag szépségét szeretném megmutatni az embereknek. Azt, hogy ez a gyönyörű anyag, amely mind más és más, egy-egy műremek, ne merüljön feledésbe, vagy ne csak mint lakástextil, vagy konyhai kiegészítő maradjon meg, hanem legyen, lehessen a mindennapi öltözködésünk része.
A kékfestő anyag mellett, másik fő inspirációs forrásom a palóc népviselet, abból is kiemelve a keresztbe kötött, nagy vállkendőket és a rövid szoknyákat. Az egyik fő választott anyag a kékfestő, ehhez társítottam a denimet és a madeirát.
A ruhák megtervezésekor kiinduló pontként a népviselet egy- egy darabjához nyúltam vissza. Kezdetben még nagyon kötődtem az eredeti ruhadarabokhoz, de idővel sikerült kialakítani a saját, fiatalos, mai nap is hordható egyedi modelljeimet. Mindenképp olyat terveztem, amelyet én is, vagy barátaim is szívesen hordanának.
A ruháimat először 2011-ben, a Mesterségek Ünnepén a Tetőtől Talpig pályázat keretein belül mutatták be, ahol közönség díjjal jutalmaztak.
Jelenleg keresem a lehetőségeket, ahol mint fiatal pályakezdő ruhatervező megvalósíthatnám önmagam, ötleteimet, terveimet.
 
 


 

 

 
 

A képekkel, ruhákkal kapcsolatban bővebb információért kérjük lépjen kapcsolatba velünk vagy keresse Mundrusz Anettet a Magyar Művészeti és Kulturális Portál tagjai között.
Köszönjük Mundrusz Anettnek hogy a Magyar Művészeti és Kulturális Portál
rendelkezésére bocsájtotta műveit.
Üdvözlettel
Böröczky Ferenc
 
 
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések